fbpx

Az épület a 19. század közepén épült vadászkastélynak, jelenlegi formáját a 20. század elején nyerhette el. A Wattay családtól a Teleki, majd a Tisza családhoz került, és Görgey Arthur tábornok főhadiszállásaként is szolgált. Első állandó lakója Tisza Lajos volt, aki közmunka-, és közlekedésügyi, később király személye körüli miniszter, az 1879-es tiszai árvíz után Szeged újjáépítési biztosa volt, amiért I. Ferenc Józseftől grófi címet kapott. Tisza István miniszterelnök 1898-től volt rendszeres lakója a nagykovácsi kastélynak.

Lehetőségek a kastélyban

Nagyon sokféle ötletet meg tudunk valósítani a kastélyban és parkjában, az alábbi menüpontokban csupán csak főbb kategóriákba rendeztük a hozzánk fordulók leggyakoribb igényei szerint az itt megvalósítható rendezvényeket. Válassza az alábbi menüpontok közül az elképzeléséhez legközelebb álló kategóriát, de ha ezen túlmutató igény jelentkezne, az sem jelent akadályt számunkra!

Elérhetőség

A kastély címe: 2094 Nagykovácsi, Kossuth Lajos u. 2.

Tisza István több mint 3000 kötetes könyvtárát is ide költöztette. Az alsó szinten a szépirodalmi könyvtár mellett biliárdszoba, szalon, vendégszobák, étkező, a konyha és a személyzet (inas, komornyik, nevelő) szobái kaptak helyet. Az emeletre került a történelmi műveket tartalmazó könyvtár, a grófi hálószoba a hozzá tartozó fürdővel, egy újabb szalon és további vendégszobák.