fbpx

Jurtaszállások

Parkunkban érhető el a Budapesthez legközelebbi jurta tábor. Budapest centruma autóval mindössze 25 percnyi távolságra van tőlünk. A jurták április 1. és december 1. között fatüzelésű kályhával felfűthetőek, így akár hideg időben is kint lehet aludni a jurtában.

Jurta sátrainkban 16 fő/sátor elszállásolására van lehetőség, emeletes ágyas elhelyezéssel. Összesen öt jurta áll rendelkezésre, tehát akár 80 főt is be tudunk fogadni egy időben.

Sátrazás

A parkban sátorban 1000-1500 fő tud aludni, emellett van focipálya, tűzrakóhely, hatalmas területek játékokhoz, de a környező erdők kirándulásokhoz, túrákhoz is nagyszerű lehetőségeket biztosítanak. Egy időben akár 3-4 db 50-100 fős tábornak tudunk megfelelően szeparált területet biztosítani.

Adatlap

A park területe 10 hektár, amely mezős, ligetes, erdővel körülvett rész a Budai-hegyek között.

A parkban a jurtákhoz, illetve a sátrazáshoz külön igény esetén tudunk biztosítani:

  • fürdési lehetőséget,
  • hűtőt,
  • konyhát,
  • rendezvénytereket.

A park befogadóképessége

  • Sátorban: 1000-1500 fő
  • Jurtában: 80 fő
  • Egy időben akár 3-4 db 50-100 fős tábornak tudunk megfelelően szeparált területet biztosítani.
  • Rendezvény esetén: 3-4000 fő

Megközelítés: Budapest II. kerület felől közúton, majd 3 km erdészeti magánúton keresztül.

A Cserkészparkhoz vezető 3 km-es bekötő út erdészeti magánút. Az úton figyelmesen és lassan személyautóval is lehet közlekedni. Az úton úthibák vannak, néha egy-egy róka, vagy vaddisznó is átszalad, így maximum 10 km/h-s sebességgel, de egyes szakaszokon még ennél is óvatosabban 5 km/h-val javasolt haladni.

Az év folyamán mindig nyitva vagyunk, kivéve a téli időszakot (december 15. – március 31.). A park használatához, látogatásához előzetes bejelentkezés szükséges. 

A jurta a vándorló nomádok, a honfoglalás előtti magyarok praktikus lakóépülete volt. A nagy állattartó közösségekhez köthető életforma során alakult ki ez a rácsos falú, kupolás tetejű, nemezzel borított, sátorszerű építmény. A jurta jelentősége abban állt, hogy szétszerelve könnyen tovább lehetett vele vándorolni, ami az évszakok változása által meghatározott sztyeppei életmód (téli–nyári szállás), a költözködés szempontjából rendkívüli fontossággal bírt.