fbpx

Napjainkban JaMese, vagy épp Szakács Gergő forgat nálunk klipet, Horváth András youtuber pedig Tesla videót, de közel negyven éve az Elvarázsolt dollárban komoly helikopteres üldözési jelenet indult a parkból, amikor egy balatoni kastélyt helyettesített a nagykovácsi Teleki–Tisza-kastély. 2005-től a kastély a Jóban rosszban című szappanopera Csillagvirág klinikájaként tűnik fel. A kastélyban vették fel a 2014-es Rucomil című szatírát is, ahol a kastély egy elmegyógyintézetnek adott helyet, több népszerű színész közreműködésével.

Akik többek között játszottak már a kastélyban: Zenthe Ferenc, Kern András, Garas Dezső, Antal Imre, Bujtor István, Puskás Ferenc, Pindroch Csaba, Koltai Róbert, Elek Ferenc, Szalay Marianna, Mucsi Zoltán, Váradi Gábor, … és még sokan mások.

A fővároshoz közeli kastély és a hozzá tartozó tíz hektáros park ideális filmforgatási, vagy fotózási helyszín. Több film, klipp, fotósorozat készült már itt, 2018-ban itt forgatta JaMese a Bennem a világ, majd 2020-ban Szakács Gergő a Képtelen című klippjét, de már bő ötven éve, 1968-ban is népszerű helyszín volt a történelmi kastély környezet, hiszen itt vették fel a Bors Máté: Camarada Matteó c. tv-sorozat egyes részleteit is (Zenthe Ferenc, Kern András, Garas Dezső, Antal Imre, Bujtor István szereplésével). A helyszín ugyanakkor nem elcsépelt, hiszen millió arcát tudja mutatni, a kastély megújult belső terei pedig egyrészt teljes egészükben nem szerepeltek még produkcióban, másrészt nagyon sokféle kamerabeállításra adnak lehetőséget.

Forgatás egy kastélyban

Mit nyújt a kastély?

Nyitottak vagyunk arra, hogy a kiváló adottsággal rendelkező, tíz hektáros ősfás, ligetes területen külső, vagy a kastélyépületben belső film-, klipforgatási, fotózási helyszínt biztosítsunk a hozzánk érkező stábok, művészek számára. Lehetőséget tudunk nyújtani hosszabb idejű maradásra és teljeskörű catering kiszolgálására is (amennyiben erre igény mutatkozik). A stábautók számára belső parkoló áll rendelkezésre, a helyszínt akár (a lehetőségekhez mérten) izolálni is tudjuk a külvilágtól. Szálláslehetőséget a kastélyparkon belül (jelenleg) szerény körülmények között, de szintén tudunk biztosítani.

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, ha érdeklődik a kastély iránt!

Kik fordultak meg a kastélyban?

A kastély és az épületet körülölelő tíz hektáros park sok producer, helyszínvadász, fotóművész fantáziáját megmozgatta már, ezek közül emelnénk ki pár ismertebb színművészt és alkotást. A kastélyparkban már bő ötven éve is megtalálták számításaikat a stábok, de napjainkban is megfordulnak itt kisebb és nagyobb produkciók.

Elvarázsolt dollár

Az Elvarázsolt dollárban komoly helikopteres üldözési jelenet indul a parkból, miután a kastélyban Ötvös Csöpi megtalálja a pénzhamisító cselszövő feleségét, majd leleplezi az illegális pénznyomdát az épület melletti toronyban.
A Bujtor Istvánnal és Kern Andrással forgatott 1985-ös filmben egy balatoni kastélyt helyettesített a nagykovácsi Teleki-Tisza-kastély. A filmből az is kiderül, hogy a 80-as években az egykor elegáns folyosót lambéria borította, és néhol a falat szemmagasságig zöldre festették a kor iskolai divatjának megfelelően.

Főszerepben: Bujtor István, Kern András, Kozák László, Kristály Barbara, Derzsi János, Wichmann Tamás, Avar István, Zenthe Ferenc, Puskás Ferenc, Horesnyi László, Frajt Edit

Jóban rosszban

A Jóban Rosszban napi rendszerességgel jelentkező magyar teleregény, amelyet 2005-ben kezdtek el forgatni a TV2 megbízásából. A történet egy Budapest környéki fiktív városban, Csillagkúton játszódik, és a helyi magánkórház, a Csillagvirág Klinika dolgozóinak és betegeinek, valamint a velük kapcsolatba kerülő egyéb szereplők életét mutatja be.
A kastély szolgál a klinika épületének megtestesítőjeként és a főcímként, de annak korábbi rossz belső állapota miatt csak a külső jeleneteket forgatják itt. Maga a stúdió a Csillagvirág utcában található, innen kapta a nevét a klinika.

Főszerepben: Gazdag Tibor, Mészáros Kitty, Szabó Zsófia, Jánosi Dávid, Cseke Katinka, Pikali Gerda

Rucomil

A kastélyban vették fel a 2014-es Rucomil című szatírát is, ami annak ellenére, hogy egy 24 perces diplomafilm, erős színészgárdát vonultatott fel. Itt a kastély egy elmegyógyintézetnek adott helyet, ahol Pindroch Csaba és Elek Ferenc kezelték többek között Mucsi Zoltánt, amíg meg nem érkezett az ellenőrzés a minisztériumi szakértő, Koltai Róbert személyében.
Mivel itt a belső terekben is forgattak, a jelenetekben látszik többek között az épségben maradt 1945 előtti falépcső, és a retro kollégiumi fürdő is.

Főszerepben: Pindroch Csaba, Koltai Róbert, Elek Ferenc, Szalay Marianna, Mucsi Zoltán, Váradi Gábor

Ajánlatkérés, kapcsolatfelvétel

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, ha érdeklődik a kastély, mint forgatási helyszín iránt!

Videók, filmek a kastélyból

Mona Lisa ez, nem Mercedes (Speedzone S12E39) [4K]
Horváth András: Tesla Model Y – Jobb, mint a Model 3?
Szakács Gergő: Képtelen
Szakács Gergő: Képtelen (BEHIND THE SCENES)
JaMese: Bennem a világ
Sabina: Szépia
Ötéves a Petőfi TV!
Handras: Mercedes EQS: Na ez A LUXUS elektromos autó! – Vezettem