fbpx

A Csűrnek helyet adó park egykori majorságként a Teleki–Tisza grófi uradalomhoz tartozott, Teleki Julianna nevéből származik a sokak által ismert Julianna-major elnevezés. A park 1991 óta létezik, nevét Sztrilich Pál cserkészvezetőről, főorvosról kapta, aki többek között a régi budapesti Hárshegyi Cserkészpark alapítója volt. A Csűrt Sliszka Csaba építész tervei alapján először 2000-ben, a millennium évében, Esztergomban szerelték össze, majd a mostani helyére 2001-ben került.

Lehetőségek a Sztrilich Pál Cserkészparkban

Nem csak az alábbiakat tudjuk biztosítani a parkban, hanem ennél jóval többet, de megpróbáltuk főbb kategóriákba rendezni a hozzánk fordulók igényei szerint a Csűrnek is helyet adó Sztrilich Pál Cserkészpark lehetőségeit. Válassza az alábbi menüpontok közül az elképzeléséhez legközelebb álló kategóriát, de ha ezen túlmutató igény jelentkezne, az sem jelent akadályt számunkra!

Elérhetőségeink

A Csűr/Cserkészpark címe: 2094 Nagykovácsi, Juliannamajor
GPS: N: 47.542577 E: 18.908447

Minden esetben előzetes egyeztetés szükséges a látogatáshoz, hiszen nem tartózkodunk állandó jelleggel a parkban!

Kijutás a parkba (a navigációs programok sokszor nehezen járható földutakat ajánlanak útvonalnak, azonban javasoljuk az alábbi leírást követni, így könnyebben, aszfaltos úton juthatunk ki a parkba):

  1. A Hűvösvölgyi körforgalomhoz érve forduljunk Nagykovácsi felé,
  2. Budapest II., Adyligeten (a játszótérrel szemben, közvetlenül a körforgalom utáni emelkedő tetején) a Nagykovácsi útról balra kell fordulni a Feketefej utcára,
  3. A Feketefej utcán végig haladva, 800 méter után elérjük a Petneházy Club Hotelt (balról), itt jobbra kell fordulni (az út elején egy sorompó található, rajta tábla: „Behajtani tilos, kivéve erdészet és cserkészpark meghívott vendégei”, Figyelem! A parkba vezető út erdészeti magánút, amely végig aszfaltos, de több helyen kátyús, gödrös lehet. Kérjük körültekintően, az út- és látási viszonyoknak megfelelően vezessenek! Ajánlott sebességhatár: max. 5-10 km/h.
  4. A sorompót elhagyva az aszfaltos-murvás úton kell haladni egyenesen kb. 1,8 km-t (ne térjünk le egyetlen földútnál sem),
  5. Az út végén van egy éles kanyar balra, kövessük az útvonalat,
  6. Innen már látható a park kapuja, megérkeztünk a Sztrilich Pál Cserkészparkba!