fbpx

Kiránduljunk Nagykovácsiba!

Kiránduljunk

Kiránduljunk

Nagykovácsiba!

Komplett (osztály)kirándulás lehetőségét kínáljuk Nagykovácsiba, a festői szépségű és páratlan környezeti értékekkel bíró községbe, a csodálatos Teleki-Tisza-kastély mellé, annak hatalmas parkjában található szálláshelyre. A szálláshely, étkezés, helyi programok és a környék felfedeznivalóit gyűjtöttük egy csokorba, hogy megkönnyítsük a szervező pedagógusok, szülők és az érdeklődő (osztály)közösségek dolgát.

Szálláshely

A szálláshely környezete

A szálláshely a Teleki-Tisza-kastély közvetlen közelében található, az impozáns ligetes-ősfás, kerti tóval is rendelkező kastélypark kiváló helyszín a gyerekek számára. Sport eseményekre, szabadtéri játékokra, tanulmányi sétára mind alkalmas a a hatalmas, zöld terület.

 • Közel tíz hektáron elterülő gyönyörű ligetes-ősfás terület,
 • Díszkert a kastély körül,
 • Tó (híddal és pergolával) a kastély előtt,
 • Ördögárok-patak a park területén,
 • Kétfajta tanösvény kiterjesztett valóság technológiával a parkban,
 • Kerítéssel körbekerített.
A Nagykovácsi Teleki-Tisza-kastély parkja

A szálláshely

A szálló a kastélyparkon belül található, maximális férőhelye 71 fő. Több szobában, fürdőszobával ellátott, emeletes ágyas helyiségekben tudjuk elszállásolni a hozzánk érkezőket.

A szálló megközelíthető tömegközlekedéssel is (közvetlenül a park előtt áll meg a 63-as busz), de tudunk parkolóhelyet biztosítani gépjárműveknek, busznak is. Letölthető kiadványunkban részletes tájékoztatást adunk a közlekedési lehetőségekről, sőt buszos partnert is tudunk ajánlani az utazáshoz.

Nagy-szénás vendéglő

Az étterem 2013-ban alakult Nagykovácsiban, épülete már-már történelmi jelentőségű, hiszen tetszelgett népbolt szerepében, számtalan vendéglátó egységnek adott már otthont. A koncepció szorosan kapcsolódik az egykori Nagy-szénás Turistaház emlékéhez, közösségteremtő mivoltához. Habár szálláslehetőséget nem tudnak biztosítani, igyekeznek kompenzálni ételeikkel, kockás-abroszos, barátságos légkörrel.

Helyben fogyasztásra és a szálláshelyünkre történő kiszállításra is van lehetőség.

 • Az étteremben történő fogyasztás esetén 25 fő tud kényelmesen elférni. Gyalog kb. 8 perc távolságra található az étterem.
 • Kiszállítás nagy adagokban, kondérokban történik.

KisKamra

Helyben fogyasztásra és a szálláshelyünkre történő kiszállításra is van lehetőség.

 • Helyben fogyasztás esetén a kapacitás: 40 fő. Gyalog kb. 15 perc távolságra található az étterem.
 • Kiszállítás ételhordó edényekben, vagy akár porciózva is történhet.

Túraútvonalak, látnivalók és további programajánlatok helyben

Túra ajánlataink

Ha az aktív, tartalmas, élményekkel teli kikapcsolódás és összekovácsolódás a cél, úgy Nagykovácsi kiváló célpont, hiszen a Budai-hegység legszebb hegyei, a Kutya-hegy és a Nagy-Kopasz, valamint a Nagy-Szénás nyúlványai ölelik közre a települést, amely gyönyörű természeti környezetben fekszik, ráadásul sok különleges faj csak ezen a területen él.

Adottságai miatt élénk a turizmus, a környező erdőkben sok turistaút közül választhatunk. A település külterületeinek 85%-a természetvédelmi terület. A Szénások dolomit hegyeit az 1800-as évek vége óta az egyik kiemelkedő jelentőségű hazai természeti területként tartják számon. Értékét az Európa Tanács 1995-ben Európa Diploma adományozásával ismerte el. A hideg északi völgyoldalakban fennmaradtak azok a jégkori növények, amelyek a Kárpát-medencéből máshonnan már kipusztultak, ma magashegységi fajok, ezek közül a legismertebb a Pilisi len, amely mára már csak itt található meg.

A környék változatos terepviszonyai, világszerte egyedi virágflórája, füves fennsíkja és kivételes panorámát nyújtó csúcsai lenyűgözőek, ezek eléréséhez az alábbi, közelben fekvő túraútvonalakat ajánljuk a kastélyparkból indulva:

 • Nagy-Szénás tanösvény
 • Túra a zsíroshegyi kilátóponthoz
 • Kéktúra útvonalán a Nagy-Szénásra
 • Remete-barlanghoz a kék jelzésen
 • Vörös-pocsolyához a piros jelzésen
 • Budaligeti körtúra sárga+kék jelzésen
 • Szépkilátás a Gerecsére
 • Geocaching Nagykovácsiban

Helyi programajánlataink

Összegyűjtöttünk több olyan programlehetőséget is, amelyeket mi, vagy nagykovácsi illetőségű szervezetek tudnak nyújtani az ide látogató osztályközösségek számára. (Természetszerűleg a programok időpont és előzetes egyeztetés függvényében állnak csak rendelkezésre.)

Mi a pálya?” és „GeoCsero” program videóbemutató
 • GeoCsero – közösségépítő, vidám, a kreatív gondolkodást segítő, „kincskereső”, akadálypálya, amelyen keresztül megismerkedhetünk a térkép, a tájoló és az önméretek használatával;
 • Mi a pálya? – szabadtéri, pályaorientációs, önismereti program, főként középiskolások számára;
 • Hagyományőrző hadtörténeti programok – többféle program, korhű bemutatók, nyomozós játék, kipróbálható egyenruhák és korabeli fegyverek;
 • A Szénások állat- és növényvilága – védett fafajok és élőhelyek felfedezése egy min. három órás túra keretében, természetvédelmi ökológus kutató vezetésével;
 • Közösségi kert látogatás – a helyi természetvédő egyesület bemutatója a vegyszermentes zöldségtermesztésről, kerti munkákról, a közösségi kertben;
 • Nagykovácsi titkos ösvényein – helyismereti séta az interaktív felfedezés örömével, helyismereti könyvtáros – művelődéskutató vezetésével;
 • Geocaching célpontok – több elrejtett dobozt is ajánljunk a környéken önálló megtalálásra;

Kapcsolatfelvétel, tájékoztató kiadvány kérése

Készítettünk egy 41 oldalas, részletes tájékoztató kiadványt, amelyben összefoglaltunk minden fontos információt, tudnivalót az általunk összeállított, lehetséges osztálykiránduláshoz Nagykovácsiba, a Budai-hegység legmagasabb hegyei, a Kutya-hegy és a Nagy-Kopasz, valamint a Nagy-Szénás nyúlványai által ölelt völgyben fekvő, Budapest központjától néhány kilométerre fekvő településre.

Az alábbi űrlap kitöltését követően rövid időn belül küldjük a osztálykirándulást bemutató kiadványt, illetve ezt követően Káli Balázs kollégánk fogja keresni a további kérdésekkel kapcsolatban.

Természetesen a közvetlen elérhetőségeinken keresztül is kereshetnek bennünket. Az űrlapon csak a csillaggal* jelölt mezők kitöltése kötelező, a több adat megadása opcionális. Adatkezelési (GDPR) nyilatkozatunk itt található.

Közvetlen kapcsolat:

Káli Balázs

+3620 3800806
hello+kirandulas@scoutevent.hu

Pár szóban a Magyar Cserkészszövetségről

Kik által jött létre ez a program?

A „Kiránduljunk Nagykovácsiba!” program megalkotója a Magyar Cserkészszövetség és a 100%-os tulajdonában lévő programszervező cége a Cserkészingatlanok Nonprofit Kft., amely garancia, hogy jól ismerjük a hozzánk forduló pedagógusok és gyermekek igényeit, ismerjük és tudjuk, hogy milyen lehet az az osztálykirándulás, amely érdekes és élvezetes lehet az általános iskola felsős és a középiskolás diákok számára. A Nagykovácsiban található szálláshelyet és kastélyparkot is mi üzemeltetjük, ugyanakkor az általunk kínált programok többsége nem közvetlenül hozzánk kötődik, hanem a helyi lehetőségeket igyekszik bemutatni, a gyermekek számára elérhetővé tenni.

Mi a cserkészet?

A cserkészet önkéntes, vallásos, pártpolitikától független ifjúsági mozgalom, a világ legnagyobb gyermek- és ifjúsági mozgalma. A világ több mint 200 országában 50 millió cserkész dolgozik egy közös célért: segíteni a gyermekeket és fiatalokat, hogy aktív és elkötelezett felnőttekké váljanak. A MCSSZ tagja a Cserkészmozgalom Világszervezetének (World Organziation of the Scout Movement), amely az ENSZ tanácsadó tagja. Az MCSSZ több mint 200 csapatában több mint 14 ezer cserkész tevékenykedik, az ország minden megyéjében. A magyarországi cserkészmozgalom célja, hogy a társadalmat olyan életrevaló, elkötelezett, felelős, egészséges polgárok alkossák, ehhez életmodellt nyújtunk, illetve ifjúságnevelést végzünk önkénteseink segítségével. Bővebben a cserkesz.hu oldalon.